preskoči na sadržaj
PODRUČNA ŠKOLA PRGOMELJE

     

      KONTAKT BROJ: 043/ 888-274

      VODITELJICA PODRUČNOG ODJELA: Helena Tabar

         Trenutno u školskoj godini 2021./2022. Područnu školu Prgomelje pohađa ukupno 46 učenika u 5 razrednih odjela. Nastava se odvija u 2 smjene.

1. razred – 10 učenika; učiteljica Jasmina Imbrišić

2. a razred – 6 učenika; učiteljica Ema Vujnović (zamjena: Petra Ćurić)

2. b razred – 7 učenika; učiteljica Tatjana Seleši

3. razred - 13 učenika; učiteljica Jasmina Grgić

4. razred – 12 učenika; učiteljica Helena Tabar

Na našoj web stranici doznajte najnovije školske vijesti,

obavijesti, zanimljivosti i informacije

te pogledajte djelić našeg stvaralaštva!

                                                        

Novosti

IZVRSTAN USPJEH NA BALOGIJADI

          Učenici 1.r. PO Prgomelje pod mentorstvom svoje učiteljice Jasmine Imbrišić sudjelovali su u Balogijadi i ostvarili izvrstan uspjeh. Balogijada je krasnoslovno scenska i likovna manifestacija koja se održava u čast piscu Zvonimiru Balogu, a na natječaj se javljaju škole iz cijele Hrvatske. Ovogodišnja Balogijada je 4. po redu i pristiglo je preko 1100 radova. Ponosni smo što je rad učenika Filipa Međimorca uvršten među 10 najboljih u kategoriji od 1.- 4. razreda i nagrađen, a rad Marka Dejkovića odabran za likovnu izložbu. Oba rada tiskana su u zborniku likovnih radova.

          Filip i Marko su 17.6. u pratnji učiteljice Jasmine uživali u završnoj svečanosti i otvorenju likovne izložbe u Svetom Petru Čvrstecu, Balogovom rodnom mjestu. Tema ovogodišnje Balogijade bila je Balogova zbirka pjesama Veseli zemljopis, a naši učenici ilustrirali su stihove pjesme Raša u kombiniranoj likovnoj tehnici akvarel, flomaster i kolaž.

            Organizatori su se pobrinuli da i nagrade budu u zemljopisnom modu pa su laureatima podijelili ulaznice za nacionalne parkove i parkove prirode koje su izvlačili po principu tombole. Naš Filip osvojio je obiteljsku ulaznicu za NP Sjeverni Velebit, a dobio je i Balogovu knjigu, prigodni straničnik, zbornik radova, glinenu memorabiliju kao spomen te naravno pohvalnicu. I Filipov i Markov rad tijekom ljeta bit će izloženi u NP Krka.

BALOGIJADA by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 17. 6. 2022. 19:30

HVALA TI MAMA, HVALA ZA SVE

          Mjesec svibanj za učenike 1. razreda bio je prožet raznovrsnim nastavnim aktivnostima u znaku Majčinog dana. Dizajnirali smo čestitke, slikali portrete po uzoru na Henryja Matissea, čitali tekstove o majkama, pjevali pjesmice i stvaralački se izražavali usmeno i pisano. Tijekom cijelog mjeseca pa i duže uvježbavali smo prigodni program za razrednu priredbu koju su učenici 10.6. izveli u našoj učionici kao znak ljubavi i zahvalnosti prema svojim majkama.

MAJČIN DAN by Jasmina

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 13. 6. 2022. 13:31

DAN ŠKOLE - SPORTSKE IGRE

       Učenici svih razrednih odjela PO Prgomelje povodom Dana škole sudjelovali su u sportskim igrama u školskome dvorištu. Nakon podjele učenika u 4 mješovite ekipe i odabira imena ekipa uslijedile su 3 štafetne igre: Premještanje medicinke iz kruga u krug, Prenošenje žabica na kuhači i Male pralje. Posljednja igra u kojoj su učenici okušali svoje sposobnosti i sreću bila je momčadska igra Graničar. Pobjedu je uvjerljivo odnijela ekipa pod imenom Jaki lavovi te su svim njenim članovima dodijeljene medalje s prigodnom porukom "Dajem sve od sebe".  Tijekom današnjega dana učenici su boravkom i aktivnošću na svježem zraku u ugodnom sportskom ozračju utjecali na poboljšanje svoga zdravlja  te razvijali svoje motoričke sposobnosti i korektno ponašanje prema suvježbačima.             

DAN ŠKOLE - SPORTSKI DAN 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 27. 5. 2022. 22:00

KAZALIŠNE PREDSTAVE

          Svi učenici Područne škole Prgomelje tijekom mjeseca svibnja pogledali su kazališnu predstavu Nevolje princeze Lijepe u izvedbi Bjelovarskog kazališta Minibjelokaz u Kulturnom centru Rovišće te interaktivnu lutkarsku predstavu u izvedbi poznate dječje spisateljice Jadranke Čunčić - Bandov u Kulturnom centru Predavac.

KAZALIŠNE PREDSTAVE by Jasminap>          

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 26. 5. 2022. 20:26

IZLET U ZAGREB

          Učenici 1.r. PO Prgomelje sa svojom učiteljicom i svim ostalim 1.r. OŠ Rovišće bili su na jednodnevnom izletu u Zagrebu. Pogledali su lutkarsku predstavu Ježeva kućica u Zagrebačkom kazalištu lutaka, posjetili ZOO te ručali u Mc Donald´s restoranu.

IZLET U ZAGREB by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 24. 5. 2022. 21:35

MELITINO PROLJEĆE - LIKOVNI NATJEČAJ

           Učenici 1. razreda sudjelovali su u likovnom natječaju Melitino proljeće u kategoriji učenici s teškoćama. Likovni motiv bila je proljetna bajka, a likovni problem optičko miješanje boja. Realizirali smo ga kombiniranom likovnom tehnikom akvarel i flomaster.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 13. 5. 2022. 20:09

KNJIGA JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ - LIKOVNI NATJEČAJ

       Učenici 1.r. PO Prgomelje sudjelovali su u međunarodnom likovnom natječaju Bogatstvo različitosti. Likovni motiv bio je Knjiga je moj najbolji prijatelj, a likovna tehnika kojom smo realizirali likovni problem toplo-hladni kontrast kombinacija novinskog kolaža, akvarela na mokrom papiru i crnog flomastera. Na natječaj je poslan likovni uradak Jakova Špoljarića.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 30. 3. 2022. 17:02

LIKOVNI RAD PATRICIJE RADANEC POHVALJEN NA MEĐUNARODNOM LIKOVNOM NATJEČAJU

           Učenici 1. razreda sa svojom učiteljicom Jasminom Imbrišić sudjelovali su na međunarodnom likovnom natječaju Velikani hrvatske prošlosti. Ovogodišnji motiv pripao je Ivani Brlić Mažuranić, jednoj od najznačajnijih hrvatskih spisateljica. Zadana likovna tehnika bila je kombinirana - akvarel i flomaster, a likovni problemi koje smo realizirali bili su kontrast toplo - hladno i crte po toku i karakteru.

          Od ukupno 2581 pristiglog rada iz 285 škola ponosni smo što je upravo likovni rad učenice Patricije Radanec pohvaljen u kategoriji broj 3 i uvršten u najuspješnije koji će se tiskati u katalogu te biti izloženi u virtualnoj formi na mrežnim stranicma OŠ Grigora Viteza i DV Iskrica. Čestitamo Patriciji kojoj je stigla pohvalnica, a mentorici zahvalnica.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 24. 3. 2022. 20:27

DAN OČEVA

          Učenici 1. razreda prigodnom su radionicom tijekom nastavnog Sata razrednika obilježili Dan očeva. Pjevali su i recitirali pjesme Kad je tata tu i Dohvati mi, tata, Mjesec, opisivali svoje očeve  te dizajnirali čestitke. 

When a special occasion is celebrated at home and everyone has to pitch in, trust dad to provide the following. by Jasmina

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 18. 3. 2022. 18:31

FAŠNIK

       Danas su se u učionici 1. razreda umjesto učenika pojavili 2 policajca, plastični kirurg, nindža ratnik, lopov, dinosaur, mačka i kraljica, a umjesto učiteljice nastavne aktivnosti vodio je šareni klaun! Ovi veseli likovi usmeno su opisivali i predstavljali svoje maske, interpretirali pjesmu Karnevalska ljubav, izradili kartonsku krinku za lice na koju su pisali asocijacije koje vežu uz fašnik, pjevali pjesmu Fašnički ples te uvježbavali plesne korake uz skladbu Ples konja. Tijekom sata Likovne kulture u prethodnome tjednu dizajnirali su strašne i smiješne maske kombiniranom likovnom tehnikom kolaž papir i flomaster realizirajući pritom likovni problem ritam geometrijskih i slobodnih likova. Naravno da su se počastili i slasnim krafnama u školskoj kuhinji.

1.3. 2022. FAŠNIK by Jasmina   :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 1. 3. 2022. 20:07

VALENTINOVO U 1. RAZREDU

          Danas smo integriranim nastavnim aktivnostima Hrvatskoga jezika, Likovne kulture, Matematike i Sata razrednika obilježili Valentinovo. Prvašići, iako su još maleni, već jako dobro znaju što je  ljubav te gdje je sve osjećaju i na koje načine je mogu iskazati.

         Otkrili smo da legenda kaže da je Valentinovo dobilo naziv po svetom Valentinu, svećeniku iz 3. stoljeća koji je unatoč carskoj zapovijedi tajno vjenčavao mlade zaljubljene parove. Crtali smo umne mape na temu "Koga sve volim" i "Tko me sve voli". Slušali smo i plesnim pokretima popratili pjesme Valentinovo i Nije lako bubamarcu. Interpretirali smo slikopriču Željke Horvat Vukelja Tri ljubavi gospođice četke. Omiljenom kombiniranom likovnom tehnikom akvarel i crni flomaster dizajnirali smo čestitke s likovnim motivom zaljubljenih životinja realizirajući likovne probleme crte po toku i karakteru te osnovne i izvedene boje. Omišljavali smo ljubavne matematičke priče.  Plesali smo Ples srca, igrali igru Skriveno srce te nastavni dan završli ljubavnom tombolom.

Interpretacija slikopriče "TRI LJUBAVI GOSPOĐICE ČETKE" by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 14. 2. 2022. 18:15

ZIMSKI PANOI

       Zima nam uvijek donese pregršt zanimljivih motiva za likovno izražavanje i rješavanje likovnih problema. Snjegovići, snježne pahulje, stabla, hladno jutro samo su neki od motiva koji su se ove školske godine našli na panoima učionice 1. razreda.

ZIMA KAO INSPIRACIJA ZA LIKOVNO IZRAŽAVANJE by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 10. 2. 2022. 18:29

ŠKOLSKI MEDNI DAN

          Dana 7.12.2021. godine čenici 1. razreda sa svojom su učiteljicom Jasminom Imbrišić  obilježili ŠKOLSKI MEDNI DAN. Nizom raznovrsnih aktivnosti upoznali su život pčela i uvidjeli njihovu važnost za život čovjeka. Pogledali su Power Point prezentaciju Priče s cvjetne livade, interpretirali i dramatizirali slikovnicu (stvaralački su se izražavali koristeći tehnike iz procesne drame - zvučna kulisa i zamrznute slike). Kombiniranom likovnom tehnikom akvarel i crni flomaster slikali su i crtali skupljene i raspršene pčelice te dodavali detalje raznovrsnim crtama po toku i karakteru. Na poklon su dobili teglice meda i prigodne edukativne slikovnice Pčelica Jelica i medo Edo.

ŠKOLSKI MEDNI DAN by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 7. 12. 2021. 21:00

SVETI NIKOLA

                    Integriranim nastavnim aktivnostima učenici 1. razreda sa svojom su učiteljicom obilježili blagdan SVETOGA NIKOLE. Čitali smo i pjevali pjesme o sv. Niki, otkucavali na udaraljkama nazive poklona koje smo dobili, rješavali matematičke nikolinjske priče te crtali čizmu za sv. Nikolu, a on nas je na kraju dana iznenadio prigodnim poklončićima.

SVETI NIKOLA by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 6. 12. 2021. 19:33

DAN TOLERANCIJE - SIGURNI U RAZLIČITOSTIMA

            Učenici 1. i 2.r. PO Prgomelje sa svojim učiteljicama Jasminom Imbrišić i Petrom Ćurić kao i svi ostali učenici OŠ Rovišće danas nisu imali klasičnu nastavu, nego 4 zanimljive radionice: TOLE, RANC I JA; NJEGUJ CVIJET, MIJENJAJ SVIJET!; KOLIKO JE SIGURNO VAŠE ŠKOLSKO OKRUŽJE? i IZAZOVNA PERCEPCIJA RODA.   

            Radionice su održane povodom obilježavanja DANA TOLERANCIJ. Dio je to međunarodnog Erasmus projekta EQUAL (Sigurni u različitostima) kojeg financira EU. U sklopu tog projekta planirane su sljedeće aktivnosti: uređivanje školskog bloga, snimanje video uradaka, radijskih emisija, izrada digitalnih plakata, stripova i  slikovnica te razne prigodne radionice. Cilj projekta je pokazati da djevojčice i dječaci imaju iste mogućnosti i ista prava te da su jednako vrijedni.

Projektni dan: Obilježavanje Dana tolerancije by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 24. 11. 2021. 21:35

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA, DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

        Učenici PO Prgomelje danas su paljenjem lampaša i prigodnim nastavnim aktivnostima tijekom Sata razrednika (opisivanje i crtanje  simbola grada Vukovara, gledanje edukativnog videa i slušanje pjesama o Vukovaru, izrada plakata) i sata Likovne kulture (slikanje Svijeće za Vukovar, oblikovanje vučedolske golubice) obilježili Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata i žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 17. 11. 2021. 17:42

DAN KRUHA

                 Dana 15.10. 2021. god. integriranim nastavnim sadržajima Sata razrednika, Hrvatskoga jezika, Prirode i društva te Likovne i Glazbene kulture učenici 1. r. PO Prgomelje sa svojom učiteljicom Jasminom Imbrišić obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje i rada čovječjih ruku. Učenici su kroz raznovrsne nastavne aktivnosti osvijestili koliko je težak i mukotrpan put od zrna do kruha te kako treba cijeniti kruh naš svagdašnji. Opisivali smo kruh koji smo donijeli, uočavali različite oblike kruha i peciva, glatke i hrapave površine, crtali flomasterom i oblikovali glinamolom, pjevali uz pokret, dramatizirali igrokaz te na kraju zajedno blagovali kruh. Hvala vrijednim mamama i bakama koje su nam ispekle ukusne pekarske proizvode!

 

DANI KRUHA by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 15. 10. 2021. 18:07

POZDRAV JESENI

            Od 23.9. integriranim nastavnim aktivnostima kroz cijeli nastavni tjedan  učenici 1. razreda sa svojom su učiteljicom Jasminom Imbrišić realizirali 1. dio projekta Godišnja doba pod nazivom Pozdrav jeseni. Izvanučioničnom nastavom u školskom dvorištu i šetnjom kroz selo, voćnjak, vrt, polje i šumu istraživali smo jesenske promjene vezane uz vrijeme, biljke, ljude i životinje. Inspirirani doživljenim u izvornoj stvarnosti kreativno smo se izražavali u učionici. Brojili smo, opisivali i slagali skupove od jesenskih plodova, slikali šarene kišobrane mokre od jesenske kiše, crtali jesenje lišće, interpretirali i pjevali  pjesme o jeseni te uređivali učionicu i hodnik.  

                      Budući da slike govore više od riječi pogledajte našu prezentaciju!

POZDRAV JESENI by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 28. 9. 2021. 19:20

PRVI PUT U BIBLIOBUSU

      Izvrstan poticaj za učenje čitanja učenicima 1. razreda zasigurno će biti besplatno učlanjenje u Bibliobus Narodne knjižnice Petar Preradović Bjelovar kojime su danas počašćeni te posudili prve slikovnice. Bibliobus će nam dolaziti svakog drugog utorka u prijepodnevnoj smjeni, a učenici će moći posuđivati lektirne i druge naslove po izboru.

BIBLIOBUS by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 21. 9. 2021. 17:13

DOBRO DOŠLI, PRVAŠIĆI!

            Nova generacija prvašića zauzela je svoje mjesto u školskim klupama PŠ Prgomelje. 1. razred broji 4 djevojčice i 6 dječaka, a njihova učiteljica je Jasmina Imbrišić. Prvoga nastavnoga dana učenici su se uz prigodan program dobrodošlice i simbolične poklončiće upoznali s  učiteljicom i  svoju prvu školsku uspomenu ovjekovječili fotografiranjem u prigodnom veselom i šarenom okviru. Dragi đaci veseljaci, želim vam mnogo uspjeha u učenju i mnogo zanimljivih trenutaka u školskim klupama!

                Tko su polaznici 1. razreda pogledajte u prezentaciji!

PRVI DAN ŠKOLE by Jasmina

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Imbrišić  datum: 6. 9. 2021. 18:02
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaPrijava na Office365


IZRADA IGRICA U SCRATCH-u

Pridružite se: cw21-aMzjW


ProjektiKalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


e-Dnevnik


Poveznice

e-Matica

Obrazovanje
 • Suradnici u učenju
 • Stručni skupovi
 • AZOO
 • MZOŠ
 • CARNet

Dnevni tisak

Bjelovar

Pretraživanje
 • Google
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2017.

Ovaj mjesec: 404
Ovaj tjedan: 290
Danas: 173
preskoči na navigaciju