preskoči na sadržaj
Novosti

SPORTSKI PRAZNICI U OŠ ROVIŠĆE

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 6. 7. 2022. 17:15

Posjet TUPŠ-a

Dana 24. svibnja 2022. došli su nam u Kapelu gosti iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar i održali zainteresiranim učenicima osmih i sedmih razreda zanimljivu prezentaciju svoje škole, a potom su učenici osmih razreda imali priliku u školskoj blagovaonici isprobati hranu i pića koju su im pripremili učenici srednje škole, kao i vidjeti demonstraciju konobarskih vještina. Izvrsno!

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 25. 5. 2022. 22:37

Predavanje CISOK-a

Nakon povratka iz Zagreba učenici osmih razreda imali su predavanje CISOK-a „Kamo nakon osnovne škole“ u Kulturnom centru Rovišće, zajedno sa svojim roditeljima. Na predavanju su sudjelovali i roditelji učenika sedmih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 12. 5. 2022. 22:35

Posjet Worldskills-u

Dana 11. svibnja posjetili smo s učenicima osmih razreda Državno natjecanje učenika strukovnih škola Worldsills Croatia 2022. na Zagrebačkom velesajmu. Učenici su imali priliku vidjeti demonstracije različitih zanimanja, od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo, automehatronika, elektroinstalacije sve do suvremenih disciplina poput robotike. Učenici su mogli kroz aktivnosti „Isprobaj vještinu“ isprobati vještine potrebne za određena zanimanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 12. 5. 2022. 22:31

Obavijest o upisu djece u prvi razred

Poštovani roditelji!

Upis djece u 1. razred osnovne škole održat će se 1.6. 2022. (srijeda) u terminu od 12-14 sati. Na upis dolazite u područnu školu koje će dijete pohađati. Matična škola Rovišće dolazi na upis u PŠ Predavac, na adresi Trg hrvatskih Graničara 9 (gdje je obavljen pregled za upis u 1. razred).

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati socijalnu pedagoginju škole Marinu Glavinić na tel. 878-250 ili putem maila: marina.glavinic@skole.hr.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 24. 5. 2022. 09:14

HAK - natječaj "10 zlatnih pravila u prometu" - osvojeno 2. mjesto

Svake godine HAK organizira natječaj za mlade do 24 godine starosti, na temu "10 zlatnih pravila u prometu".
Filmska družina OŠ Rovišće četvrtu godinu zaredom sudjeluje na natječaju, a ove smo godine osvojili uspješno 2. mjesto u velikoj konkurenciji s mladima do 24. godine i novčanu nagradu od 7.500 kn.
Tema našeg video spota je "Ne vozi umoran".
Inače, prema pravilima natječaja, video treba trajati max 15 sec, a naš, ovogodišnji, traje 9 sec.
 
Na reklami su radili učenici 6. d razreda, svi su pomagali oko ideje, teme spota, a prijavljeni su sljedeći učenici:
  • Ivona Božičević:  crtala
  • Tea Vinković: snimateljica
  • Petra Gostović: glumica
  • Sara Sudaš: montaža

Klikom na opširnije možete pogledati naš video.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 14. 5. 2022. 08:03

REZULTATI LIKOVNOG NATJEČAJA "EQUAL"

Otvorenje izložbe likovnih radova pristigle na likovni natječaj EQUAL bit će u petak 13.svibnja 2022 u 10 sati u Kulturnom centru Rovišće u Rovišću.

Nagrađeni radovi u kategoriji predmetne nastave su:

 

1. mjesto

Martina K., 7. razred; mentorica – Dijana Pertunaj; IV. OŠ Bjelovar

2. mjesto

Nika T., 6. razred; mentorica – Koraljka Boršić Sanković; OŠ ''Dr. Andrija Mohorovičić'', Ulica Drage Gervaisa 2, Matulji

3. mjesto

grupni rad učenica Marije J. i Barbare P., 7, razred; mentorica – Dragica Antolović; OŠ Tituša Brezovačkog, Špansko 1, 10090 Zagreb

 

U kategoriji razredne nastave radovi nisu zadovoljili uvjetima natječaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 14. 5. 2022. 07:58

Pregled za upis u prvi razred šk.god. 2022./23.

Poštovani roditelji,

za razliku od prijašnjih godina kada su pozivi bili upućivani na kućnu adresu, ove godine termini za pregled školskih obveznika objavljeni su na mrežnim stranicama te na ulaznim vratima škole.

Zbog renovacije matične škole, OŠ Rovišće utvrđivat će psihofizičko stanje djece u PŠ Predavac, na adresi Trg hrvatskih Graničara 9, tijekom druge polovice ožujka.

Datum i vrijeme pregleda nalaze se u dokumentu Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djece u OŠ Rovišće. U stupcu Prezime djeteta upisana su početna slova prezimena, a ukoliko su prva slova prezimena ista, upisano je i početno slovo imena.

Dijete treba dovesti u predviđenom terminu u pratnji jednog roditelja, a ukoliko dijete ima utvrđenih zdravstvenih ili razvojnih poteškoća na pregled je potrebno donijeti pripadajuću dokumentaciju (nalaz psihologa, logopeda, neurologa, mišljenje predškolske ustanove i sl.).

Ukoliko dijete želite upisati u našu školu, a njoj ne pripada prema upisnom području, ispunite obrazac u prilogu (Zahtjev za upis u školu drugog upisnog područja) te ga skeniranog s pripadajućim dokumentima dostavite Tajništvu OŠ Rovišće na mail: katica.hajtic@skole.hr. Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta obavljate u školi kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Za sve informacije možete kontaktirati socijalnu pedagoginju škole Marinu Glavinić na tel. 878-250 ili putem maila: marina.glavinic@skole.hr.

Dodatne informacije vezane za upis u prvi razred možete saznati na stranicama Upravnog odjela (https://bbz.hr/dokumenti-za-pravne-poslove/detaljnije/plan-upisa-djece-u-i.-razred-osnovne-skole-za-2021.-2022.-skolsku-godinu ).

Dokumenti:

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 8. 2. 2022. 11:48

NAPOKON PRVACI

Državno prvenstvo učenika ŠSD OŠ u šahu

Hotel „Medena“, Seget Donji, 14.-16.prosinca 2021.

Dugo iščekivana nacionalna smotra ponajboljih ekipa iz svih hrvatskih županija dogodila se na samom izmaku godine. 24 ekipe dječaka i 22 ekipe djevojčica dupkom su ispunile golemu kongresnu dvoranu hotela „Medena“.

Među njima su bili učenici i učenice ŠŠD „Mrav“ OŠ Rovišće, sve redom članovi škole šaha ŠK Ivan Dvoržak.

Na listi nositelja djevojčice su bile 2., ponajprije zahvaljujući rejtingu sestara Lukinović. Djevojčice OŠ Odra iz Zagreba, predvođene nadarenim blizankama Fiolić bile su pritajeni favoriti prvenstva. Sestre Savić iz Osijeka predvodile su ekipu ŠSD Rokus, škole sa imenom velikog zavičajnog slikara. Crikvenica i Molve imali su po jednu malu prvakinju u svojim redovima (Tara Škiljan i Agata Kokša), pa su mnogi i njih vidjeli u krugu koji se bori za uspon na pobjedničko postolje.

Detaljnije pročitajte klikom na poveznicu na DOKUMENT.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 23. 12. 2021. 12:36

Sigurni u različitostima

DAN TOLERANCIJE

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 1. 12. 2021. 22:53

I u našoj školi Vukovar svijetli

Osim spomenutih aktivnosti, dio učenika 7.a i 7.b razreda sudjeluje u eTwinning projektu GRAD to smo MI! zajedno s većim brojem škola partnera iz Hrvatske, koje su se ujedinile kako bi povezale učitelje i učenike kroz suradnju i potaknule zajedništvo. Ovo je ipak poseban dan i zaslužuje posebnu priču.

Projekt je trenutno u tijeku, a rezultate ćemo prikazati nakon završetka.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 17. 11. 2021. 21:41

ANTONIJI PISKAČ 1. NAGRADA ZA BASNU ZEC, KRTICA I MAGARAC Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Blanka Klemić  datum: 28. 10. 2021. 09:28

Kontakti

Poštovani roditelji!

Uredi ravnatelja, računovodstva i tajništva, kao i stručnih suradnika  nalaze se u Područnoj školi Predavac, adresa: Trg hrvatskih graničara 9, Predavac.

tajništvo              043/ 878-159

ravnateljica        043/ 228-568

računovodstvo  043/ 228-568

stručne suradnice (pedagoginja, defektologinja) 043/ 878-250

e-mail: skola@os-rovisce.skole.hr

Molimo Vas da nas u OŠ Mirka Pereša zovete nakon 14 sati na brojeve:

Pedagoginja 043 884 994 (od ponedjeljka do četvrtka)

Zbornica 043 884 993

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 17. 9. 2021. 12:12
» Arhiva naših vijesti    
 


Kako je Rovišće zagrlilo Goru

Kako je Rovišće zagrlilo Goru 

    Imaju mala mjesta naše narodne povijesti više bratskog i sestrinskog no što bi mogli slutiti. Više sličnog, srodnog i bezvremenskog s ognja i nakovnja iste tegobne prošlosti. Bili jednom Rovišće i Gora iz doba prvih plemenskih Župa, mjesta iz doba kraljeva. Rimske i kraljevske ceste vijugale kroz njih, stoljeća ratova, silnika, nesreća i osvajača tutnjala ljupkim mjestima pod suncem, što su vazda krila u njedrima svoju prvu istinu, ko' šuma lice izvora.  

    Djetinjstvo se djetinjstvu najljepše otkriva i dijeli dobra svojih prvih darova.  Tako najmlađim stotinama đaka, stare i slavne  OŠ Rovišće, bijaše najprirodnije na svijetu prikupiti i odaslati paketiće dobrote, ohrabrenja i prijateljstva. Kako je tko najbolje uzmogao i kako je tko najljepše znao, prikupilo se od srca ono čega nema nigdje za kupiti, pa takvo i nema iskazivu cijenu. Starom su Kolomanovom cestom zaplovile dvije svijetle cestovne lađe, put Gore na Banovini nad kojom su davno bdjeli vitezovi Templari. 

    Koliko je pod zemljom vrela, rukavaca i ponornica, toliko je nad njom cesta, puteljaka i zaselaka dobrote. Utvrda utvrdu najbolje razumije. Stariji od mnogih starih kraljevskih gradova, stadoše Gora i Rovišće u isti putni zapis plemenita dneva, u isti zagrljaj prijateljstva, suosjećanja i dobrote. Treslo se pod ovom i nad ovom zemljom i trest će se valjda još stoljećima. Gradilo se, rušilo, pa opet gradilo otkada je povijest, da je već i djetetu i starcu potpuni deja vu, stati pred ruševine. Ono što smo jedni drugima uzmogli sjajem u oku i nespretnim ljudskim riječima mogli prenijeti bilo je: Zajedno smo u ovome. U svemu što ima biti. 

    Susret dviju ravnateljica koje su tek nedavno razmijenile brojeve, bio je poput susreta dviju sestara na dalekom izvoru iste domovinske rijeke. Blanka Klemić i Valentina Vujnović pokazale su svom zborničkom ljudstvu kakvim se marom, dostojanstvom i toplinom prima, prinosi, dijeli i daje. Pred malim oltarom učiteljskog svjetla nije se znalo koji je čiji plamen. Po tom smo znali da ovo nije bilo obično putovanje. 

    Cestom nad kojom lebde bezvremenske jeke, stražari „Banov kamen“ i bdiju molitve tisuću junaka; na koju kleknuše kao jedan i Jelačić, Starčević, Radić, Stepinac i Tuđman, tom cestom se prenesretna hrvatska Gora prelila Rovišću u vjerno bilogorsko srce. 

    U stotinama paketića sjalo je stotine pisama, poput poruka prijateljstva u imaginarnoj boci. Neka će od njih biti i desetke puta pročitana, čuvana godinama,  kao draga obiteljska uspomena. Sa Sunčevih je zvonika zazvonilo nad stazama gdje se korak čovjeka krijepi Srcem Stvoritelja. S naših je lica pod onim nespretnim, nepokornim maskama sjalo prijateljstvo, zahvalnost i zavjet povjerenja. Mi nismo došli onamo da „istovarimo pomoć, poslikamo se i obavimo.“ Mi nismo došlu u Goru, toliki među mnogima, nebrojeni među susretljivima, doći zastati i vratiti se isti. U onom što se zove povratak, vratili smo se oplemenjeni, ljepši, bogatiji. Dvaput smo u jednom danu prošli putokaz sa imenom Gora. Mudrošću našeg naroda mi bijasmo u Gorama. 

    OŠ Rovišće i OŠ Ivan Goran Kovačić, Gora odsad će stajati združene u mnogim malim zajedničkim djelima, projektima, putevima, planovima i pohodima. Djeca će djeci iz onih stotina pisama biti tek prethodnica jednog velikog, iskrenog, bezuvjetnog prijateljstva. Ravnateljica je ravnateljici, voditeljica školske zadruge drugoj voditeljici, seoski učitelj kolegi u crnom kaputu, kao istrgnutom iz Lovrakova dnevničkog „Uzvišenog zvanja“; prenesoše nešto shvatljivo samo onima kojim je prosvjetarska služba, služba života. Nešto je veliko i vrijedno te srijede 3. veljače 2021. podiglo srca izmorena neizvjesnošću i teškim vijestima. Na dan kad je Rovišće zagrlilo Goru, ljepšim je drhtajem zadrhtala Hrvatska.  

                                                                                                 Vlado Karagić 


Tražilica

Prijava na Office365


IZRADA IGRICA U SCRATCH-u

Pridružite se: cw21-aMzjW


ProjektiKalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


e-Dnevnik


Poveznice

e-Matica

Obrazovanje
 • Suradnici u učenju
 • Stručni skupovi
 • AZOO
 • MZOŠ
 • CARNet

Dnevni tisak

Bjelovar

Pretraživanje
 • Google
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2017.

Ovaj mjesec: 619
Ovaj tjedan: 8
Danas: 8
preskoči na navigaciju