preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti iz školstva
23.11.2020. 11:45
Javni poziv za prijavu kandidata za članove prosudbenih povjerenstava za Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021.
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavljuje Javni poziv za prijavu kandidata za članove prosudbenih povjerenstava za Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2021. u okviru ESF-ova projekta „Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre“.

12.11.2020. 15:59
Prevencija nasilja sportom u školama
Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s mjerodavnim tijelima i udrugama provodi niz mjera edukacije u borbi protiv nasilja u sportu, a koje se odnose na prevenciju svih neprihvatljivih oblika ponašanja u sportu.

06.11.2020. 09:26
Pokrenuta digitalna platforma za edukaciju o mentalnom zdravlju
Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Domom zdravlja Zagreb Istok-Centar za zdravlje mladih pokrenuo je prvu digitalnu platformu za edukaciju mladih i njihovih nastavnika o mentalnom zdravlju. Riječ je o nastavku projekta promicanja važnosti mentalne higijena, razbijanja tabua i otvorene komunikacije s mladima o njihovim osjećajima.

05.11.2020. 13:20
Javni poziv kandidatima za izbor osobnih pomagača pristupnicima s teškoćama pri polaganju ispita državne mature u šk. god. 2020./2021.
U četvrtak, 5. studenoga 2020. godine, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je Javni poziv kandidatima za izbor osobnih pomagača pristupnicima s teškoćama pri polaganju ispita državne mature u školskoj godini 2020./2021.

03.11.2020. 08:56
Javni poziv kandidatima koji će sudjelovati u izradi i razvoju ispita državne mature i popratnih ispitnih materijala u šk. god. 2021./2022.
U ponedjeljak, 3. studenoga 2020. godine, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je Javni poziv kandidatima koji će sudjelovati u izradi i razvoju ispita državne mature i popratnih ispitnih materijala u školskoj godini 2021./2022.

Novosti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - 18.11.

Krajem studenog prošle godine, naša je škola kroz projekt Domovina moja u tisuću boja bila ispunjena različitim aktivnostima, tematskim radionicama, ali mnogobrojnim gostima i vanjskim suradnicima. OŠ Rovišće bila je domaćin učenicima Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra, OŠ Antuna Bauera iz Vukovara, OŠ Štefanje i IV.osnovnoj školi, te vrtićima Palčica i Osmijeh.

Upravo zahvaljujući tom projektu, došli smo do ovih uradaka učenika Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra i njihove profesorice povijesti Tihane Biuk Magaš.

Ovim kratkim filmovima odajemo počast i zahvalnost žrtvama Domovinskog rata.

Hvala im i neka im je vječna slava!

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 17. 11. 2020. 10:30

OBAVIJEST - Jesenski odmor učenika

Dragi učenici,

Prema kalendaru školske godine 2020./2021. u ponedjeljak, 2.11. počinje jesenski odmor učenika i traje do utorka, 3.11.

U srijedu 4.11. ponovo dolazite u školu prema rasporedu.

Ravnateljica

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 29. 10. 2020. 09:32

Dan jabuka u OŠ Rovišće

        Učenici od 1.-4.razreda zajedno sa svojim učiteljicama obilježili su Dan jabuka. Plan nam je bio posjetiti OPG Ledinski u Kovačevcu i saznati nešto više o „Kraljici voća“. Zbog Corona virusa plan nam je propao , te smo odlučili gospodina Ledinskog pozvati kod nas. Kratko predavanje o jabukama slušali smo u školskom dvorištu, točnije u našoj sjenici. Kako ne bismo stvarali gužvu i okupljali se u velikom broju, svaka je učiteljica posebno sa svojim učenicima prisustvovala predavanju. Svi smo poštivali epidemiološke mjere, te nosili zaštitne maske. Učenici su pažljivo slušali o sortama jabuka, važnosti jabuke u svakodnevnoj prehrani, a i sami su pripremili plakate u obliku jabuke sa zanimljivostima i izrekama o jabuci. Na kraju su... 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 22. 10. 2020. 09:47

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19

 Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 

EPIDEMIOLOŠKE MJERE ZAŠTITE OD ZARAZE VIRUSOM COVID-19

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 15. 9. 2020. 12:40

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu


Protokol o postupanju odgojno-obrazovnih djelatnika u slučajevima neaktivnosti učenika u vrijeme nastave na daljinu (virtualna učionica PN)​


Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 22. 4. 2020. 14:13

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE

VAŽNO - PROMJENE U VOZNOM REDU OD 15.9.2020.


OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA OD 1. DO 5. RAZREDA

S radošću obavještavamo roditelje učenika od 1. do 4. razreda da smo u mogućnosti organizirati prijevoz i i za njihovu djecu.

U ponedjeljak, 14.9., imamo još jedan finalni sastanak s prometnikom (telefonom) i vozačima Čazmatransa kako bismo dogovorili dva odlaska autobusom učenika 2. smjene: za one koje imaju 5 sati nastave i za one koji imaju 6 sati nastave. Također, s obzirom na raniji odlazak I. smjene (12:40  sati), potrebno je utvrditi novi raspored čekanja na autobus učenika II. smjene za dolazak u školu. 

Učenici od 1. do 4. razreda počinju se voziti autobusima u školu i iz škole od utorka 15.9.2020.

Novi vozni red objavit ćemo sutra tijekom dana na mrežnim stranicama škole i dati informacije učiteljicama Vaše djece.

Lijep pozdrav!


RASPORED ČEKANJA AUTOBUSA NA STAJALIŠTIMA

- od 8. rujna 2020.

RASPORED ZVONA

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE - organizacija, prijevoz i sl.

RASPORED RAZREDNIH ODJELA PO UČIONICAMA ZA 2020./2021. šk. god.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 11. 9. 2020. 12:42

Besplatno savjetovanje roditelja - Centar za rehabilitaciju ERF-a

Poštovani, roditelji,

ovim putem vas obavještavamo da zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 te nemogućnosti da Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu svoje usluge pruža direktnim putem, nudi roditeljima besplatno savjetovanje putem telefona vezano uz različita područja razvoja djeteta.

Brojevi telefona naših stručnjaka (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) prema područjima iz kojih naši stručnjaci pružaju podršku i savjetovanje, vrijeme u kojem ih možete nazvati nalaze se u letku u prilogu. 

PROČITAJTE LETAK

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 8. 4. 2020. 09:51

Zaštita sigurnosti djece na internetu

POVEZNICA NA SADRŽAJ

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 23. 12. 2019. 21:02

PREVENTIVNA AKCIJA MIR I DOBRO

SAVJETI POLICIJE - LETAK


U srijedu, 11.12.2019. U našoj školi održana su predavanja preventivne akcije Mir i dobro za učenike predmetne nastave, s ciljem informiranosti i prevencije od opasnosti pirotehnike i eksplozivnih sredstava. Učenicima su podijeljeni letci za roditelje.


Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova uz podršku Klinike za dječje bolesti Zagreb i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi preventivnu akciju Mir i dobro koja ima za cilj senzibilizirati i informirati javnost za rizike i opasnosti od nestručne i nepropisne uporabe pirotehničkih sredstava, savjetovati javnosti na koje načine smanjiti broj ozlijeđenih s posebnim naglaskom na djecu i mlade. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 18. 12. 2019. 17:40

Projektni dan 29.11.2019.

"DOMOVINA MOJA U TISUĆU BOJA"

Krajem studenog naša je škola bila ispunjena različitim aktivnostima, tematskim radionicama, ali mnogobrojnim gostima i vanjskim suradnicima. OŠ Rovišće bila je domaćin učenicima Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra, OŠ Antuna Bauera iz Vukovara, OŠ Štefanje i IV. OŠ Bjelovar koji su nas posjetili u sklopu našeg velikog projekta „Domovina moja u tisuću boja“ koji je detaljno planiran tijekom proteklih mjeseci. Tema projekta je Domovinski rat, a posvećen je učenicima osmog razreda. Projektu su se pridružili i dječji vrtići „Palčica“ iz Rovišća i „Osmijeh“ iz Bjelovara sa svojim izložbama malih vrtićevaca. Učenici su imali priliku sudjelovati na različitim radionicama i predavanjima, izložbi fotografija Predraga Kovača Koce, koja prikazuje razrušeni Bjelovar 1991. godine, ali i upoznati književnicu Bojanu Meandžija. Ona je na književnom susretu s učenicima govorila o svojoj knjizi „Trči! Ne čekaj me!“ koja nosi zapise i sjećanja nastala u atomskom skloništu u Karlovcu. Hvala svima koji su pomogli da se ovaj projektni dan ostvari i provede prema planu, a posebice našim gostima iz udaljenih dijelova Lijepe Naše.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 2. 12. 2019. 17:16

Pripovijedanje bilogorskih priča uz čajanku

Učenici 4.a i 4.b razreda matične škole imali su u ponedjeljak, 16. prosinca 2019., zadovoljstvo biti u školskoj knjižnici i slušati divno pripovijedanje dviju bilogorskih priča iz davnina. Posjetile su nas pripovjedačice Tina Gatalica i Rajna Gatalica.

  :: opširnije :: 


objavio: Melita Pek  datum: 16. 12. 2019. 16:37

ŠKOLA PO MOM IZBORU - projektni dan

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha ovog projektnog dana, Osnovna škola Rovišće i ove je godine organizirala projektni dan pod nazivom „Škola po mom izboru“. Projektni dan zamišljen je kao niz radionica i predavanja na koje se učenici sami prijavljuju ovisno o svojim interesima. Na taj način učenici izabiru ono što im se doista sviđa, a imaju i priliku sudjelovati na radionicama na kojima inače ne bi sudjelovali i upoznati ljude koje inače ne bi upoznali. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Medvedović  datum: 24. 10. 2019. 18:25
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Prijava na Office365


Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događajie-Dnevnik


Poveznice

e-Matica

Obrazovanje
 • Suradnici u učenju
 • Stručni skupovi
 • AZOO
 • MZOŠ
 • CARNet

Dnevni tisak

Bjelovar

Pretraživanje
 • GoogleCARNet
29.11.2020. 17:01
HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju istarske zupanije
Postovani, Uslijed problema u mrezi HT-a doslo je do prekida mrezne povezanosti prema djelu ustanova, onima spojenim preko navedenog operatora, na podrucju Istarske zupanije. Za sad nemamo informacije kad bi ... The post HITNO Prekid mrezne povezanosti na podrucju istarske zupanije appeared first on CARNET .

27.11.2020. 14:19
Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi istraživanje tržišta za potrebe nabave Usluge organizacije događanja za projektne dionike. U svrhu istraživanja tržišta CARNET objavljuje sljedeće dokumente: Prilog 1. Specifikacija ... The post Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike appeared first on CARNET .

26.11.2020. 15:13
Istraživanje tržišta – Nabava Aplikacije za upravljanje školskom mrežom
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – Nabava Aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .


Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 10. 2017.

Ovaj mjesec: 2783
Ovaj tjedan: 747
Danas: 116
preskoči na navigaciju